Sjajna, penasta, prelepa posna pogača

Nije ovo obična pogača, po bakinom receptu će vam se topiti u ustima. Isprobajte!

Pogača, foto: Bakina kuhinja
Pogača, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

500 ml mlake vode

750-800 gr brašna

30 gr svežeg kvasca

1 kašičica šećera

1 kašika posnog margarina

malo soli

susam

krupna so

Priprema:

U malo mlake vode istopiti kvasac, dodati šećer ostatak vode i brašno zamesiti srednje tvrdo testo. OstavitI da poraste Testo razviti u pravougaonik pa premazati malo sa posnim margarinom.

Uviti u rolat. Odseći manji deo oko 30 cm. i postaviti u sredinu okruglog pleh koji ste premazali uljem ili obložili pek papirom.

Ostataj testa stavite oko sredine kruga i pokrite da poraste. Pomoću oštrog noža secite trouglove kao na Videu.

Premazati uljem i pospite susamom. Pecite na 200 stepeni C 40-45 min.

Vruću pogaču premazite malo posnim margarinom da omekne.

Izvor: bakina kuhinja