Vrhunska poslastica: Smokva punjena orasima za slavu ali i svaki dan

Fantastična posna poslastica.

Fantazija ukusa, foto: Bakina kuhinja
Fantazija ukusa, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

250 gr šečera

50 ml vode

150 gr ml. oraha

50 gr keksa

50 gr posnog margarina

1 štangla otopljene čokolade

200 gr smokava

100 gr oraha jezgro

malo mle. oraha za valjanje

Priprema:

Ušpinovati šećer sa vodom dodati margarin i čokoladu pa kad se istope dodati mlevene orahe i keks.

Dobro izmešati i ostaviti da se ohladi 2 sata u frižideru. Na svakoj smokvi odseći peteljku i malo je zaseći i napuniti sa jezgron orha.

U dlan staviti kašiku oraha i u sredinu staviti smokvu i napraviti lopticu. Uvaljati po želji u mlevene orahe.

Ohladiti u frižideru par sati pa seći oštrim nožem na polovinu ili četvrtinu. Fantastična posna poslastica koja je često na stolu kad je posna slava...

.

Izvor: bakina kuhinja