Paradajz čorbica sa pavlakom koju ćete spremiti za 10 minuta

Divna, topla, a priprema se brzo i jednostavno. Izvol'te, opašite keceljice!

Čorbica, foto: Bakina kuhinja
Čorbica, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

200 ml kuvanog paradajza

1,5 l vode

domaći rezanci

peršunov list

celerov list

1 zelena paprika

50 ml maslinovog ulja

malo soli

Priprema:

U šerpu sa vodom dodatmo ulje i sipamo kuvan paradajz.

Dodamo celerov list zajedno sa drškom kao i zelenu papriku koju malo izbockate nožem ili izvadite seme.

Ostavite da kuva 6-7 min izvadite viljuškom celer pa ubacite rezance.

Posolite i dodajte sitno seckan peršunov list. Poklopite i isključite šporet.

Sipajte u tanjir i dodaj te kašičicu kisele pavlake po želji.. Fantastična...

.

Izvor: bakina kuhinja