Šta ima slatko? Bakine profiterole

Fantastična poslastica!

Profiterole, foto: Bakina kuhinja
Profiterole, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

125 ml mleka
125 ml. vode
100 ml ulja
300 gr brašna
5 krupnih jaja
malo soli
200 ml slatke pavlake
150 gr čokolade
kocka margarina ili maslaca

Priprema:

U šerpu sipati vodu,ulje i mleko kao i malo soli i kad provri sipati brašno . Mešati minut dva. Ostaviti da se prohladi pa dodavati jaja i mutiti mikserom dok se sve ne izjednači... Pleh obložiti pek papirom .

U špric ubaciti testo i u plehu oblikovati male loptice. Peći na 200 stepeni C oko 35-40 min.

Kad se malo prohlade nožićem sa donje strane izbušiti rupice.

Umutiti slatku pavlaku, ubaciti u špric pa produžetkom puniti profiterole.

Rastopiti čokoladu sa margarinom, može i malo ulja pa punjene kolačiće provući kroz rastopljenu čokoladu i redjati na rešetku .

Kad se stegnu mogu se poslužiti...

.

Izvor: bakina kuhinja