Gurmani, da li ste ih probali? Tikvice punjene kobasicama
Tikvice se najčešće pune mlevenim mesom, ali zašto da ih ne isprobamo i na malo drugačiji način. Na primer sa kobasicama. I sve to po baka Jelinom receptu.
Potrebno je:
2 veće mlade tikvice
200 gr dimljenih kobasica
1 glavica crnog luka
2 kašike kisele pavlake
bibera, ulje
2 čena belog luka
peršunov list
kačkavalja
1 jaje
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luka pa dodati seckane kobasice i propržiti. U pavlaku dodati dodati seckan beli luk, seckan peršunov list i biber. . Izjednačiti.
Tu dodati pržene kobasice. Tikvice očistiti i izdubiti i napuniti spremljenim nadevom. Narendati kačkavaljem.
Peći na 200 stepeni C oko sat vremena.
Fantastičnog su ukusa...
Izvor: bakina kuhinja