Gurmani, da li ste ih probali? Tikvice punjene kobasicama

Tikvice se najčešće pune mlevenim mesom, ali zašto da ih ne isprobamo i na malo drugačiji način. Na primer sa kobasicama. I sve to po baka Jelinom receptu.

Preukusno, foto: Bakina kuhinja
Preukusno, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

2 veće mlade tikvice

200 gr dimljenih kobasica

1 glavica crnog luka

2 kašike kisele pavlake

bibera, ulje

2 čena belog luka

peršunov list

kačkavalja

1 jaje

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luka pa dodati seckane kobasice i propržiti. U pavlaku dodati dodati seckan beli luk, seckan peršunov list i biber. . Izjednačiti.

Tu dodati pržene kobasice. Tikvice očistiti i izdubiti i napuniti spremljenim nadevom. Narendati kačkavaljem.

Peći na 200 stepeni C oko sat vremena.

Fantastičnog su ukusa...

.

Izvor: bakina kuhinja