Probajte lazanje na nov način: I uživajte u neobičnom ukusu

Za bakine neobične lazanje potrebno je:

Lazanje, foto: BAkina kuhinja
Lazanje, foto: BAkina kuhinja
.

Za palačinke:

500 mililitara mleka

malo soli

1 – 2 jaja

brašno

ulje

Za nadev:

100 grama suvih kobasica

50 grama suvog vrata

1 kašika brašna

300 ml mleka

1 čen belog luka

ulje

so, biber

origano

bosiljak

peršunov list

Priprema:

Umutiti jaja, mleko, brašno, malo ulja i soli, u ređe testo za palačinke. Peći u tiganju.

Kobasice i suvi vrat iseći na sitne kockice i ispržiti u tiganju. U istom tiganju kasnije malo propržiti kašiku brašna na ulju, dodati izgnječen beli luk i mleko pa dobro umutiti da nema grudvica.

Skloniti sa šporeta pa u njega ubaciti so, biber, origano, bosiljak, peršunov list i ispržene kobasice i sve izjednačiti.

U manji pleh, koji ste obložili pek papirom, na dno staviti jednu palačinku i dve kašike nadeva, zatim palačinku i opet nadev, koji razvučete po celoj površini palačinke. Ponavljajte tako do utroška nadeva.

Na kraju stavite palačinku odozgo, malo nadeva i narendanu mocarelu. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

.

Izvor: bakina kuhinja