Brzo, lako i veoma ukusno - ručak po grčkom receptu: Piletina sa limunom i kuskusom

Ne znate šta da spremite za ručak? Evo odlične ideje! Ako volite grčku kuhinju i volite piletinu, ovo je pravi recept za vas!

Ako volite grčku kuhinju i volite piletinu, ovo je pravi recept za vas!, foto: Depositphotos/Anna_Shepulova
Ako volite grčku kuhinju i volite piletinu, ovo je pravi recept za vas!, foto: Depositphotos/Anna_Shepulova
.

Sastojci:

- Četiri pileća filea

- 160 grama crvene paprike

- 40 grama feta sira

- 75 grama kuskusa

- Kašika sveže seckanog peršuna

- Jedna manja tikvica

- Glavica crvenog luka

- Kašičica bibera

- Jedan limun

Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a u međuvremenu, operite papriku i tikvicu, pa ih isecite na kockice. Papriku, tikvicu i crveni luk pomešajte sa pola kašičice bibera i kašikom maslinovog ulja, stavite u pleh i pecite oko 15-20 minuta.

U međuvremenu, na pileće maso stavite pola kašičice bibera i posolite po ukusu, pa propržite u tiganju sa prethodno zagrejanom kašikom maslinovog ulja. Tako proprženu piletinu stavite u pleh sa povrćem, pa pecite oko 12-14 minuta.

Dok se piletina peče, stavite šolju vode da proključa. Narendajte koru limuna, iscedite polovinu limuna, a drugu polovinu isecite na kriške. U posudi pomešajte kuskus i rendanu koru limuna, pa u to dodajte 2/3 šolje ključale vode i ostavite da odstoji oko pet-šest minuta, dok ne upije vodu.

Kada je kuskus spreman, pomešajte ga sa pečenim povrćem, dodajte peršun, pola kašike limunovog soka i pola kašike maslinovog ulja, pa dodajte soli po želji.

Isecite piletinu na komade željene veličine, pa u tanjir sipajte malo kuskusa sa povrćem, komad mesa i malo fete, a odozgo iscedite jednu krišku limuna.

Prijatno!

Izvor: Mondo