Mini punjena pogača: Mekana kao pena a ukus .. . to treba probati

Izgleda fantastično. A tek ukus - kada je probate jednom, ovu punjenu pogaču pravićete naprekidno.

Vau, foto: bakina kuhinja
Vau, foto: bakina kuhinja
.

Potrebno je:

350 gr. brašna

120 ml. mleka

10 gr kvasca svežeg

1 kašika ulja

1 kašičica šećera

malo soli

Nadev:

100 gr sira tvrdjeg

100 gr suve kobasice

malo suvog vrata

paradajz čeri

masline

malo ruzmarina

3 čena belog luka

Priprema:

U mlako mleko dodati šečer i kvasac pa kad se istopi dodati ulje brašno i so i zamesiti glatko mekše testo. Ostaviti pola sata da se odmori pa ga prebaciti u manji pleh koji je obložen pek papirom.

U testo ubaciti šećer, suvi vrat paradajz sečene na pola beli luk sečen na četvrtine..

Premazati uljem iskidati ruzmarin pa pobacati preko pogače, krupnu so kim

Peći na 200 stepeni C 35 min.

.

Izvor: bakina kuhinja