Baka Jelin recept za pikantne argentinske ćevape sa umakom!
Baka Jela je pripremila neobičan recept koji će vam se sigurno dopasti!
Potrebno je:
- 350 gr mlevenog junećeg mesa
- 300 gr krompira
- 2 jajeta
- so, biber
- malo sode bikarbone
- glavica crnog luka
- 5 čenova belog luka
- mlevena paprika i tucana ljuta paprika
- 4 kašike brašna
- 100 gr prezli
- 2 kašike kisele pavlake
- peršunov list
- ulje, sok limuna
- malo sode bikarbone
Priprema:
Krompir skuvajte i izgnječite. Ostavite da se prohladi, a zatim dodajte u mleveno meso. Dodajte 2 žumanceta, so,biber i na vrh noža sode bikarbone. Crni luk očistiti i izrendati kao i 3 čena bolog luka koji treba izgnječiti. Ubacite mlevenu slatku papriku kao i tucanu ljutu. Sve dobro promešajte. Meso ostavite pola sata u frižider.
Viljuškom blago umutite belanca. Rukom ili kašikom izvadite meso i formirajte u oblik čevapa. Zatim meso probodite štapićem za ražnjiće koje ćete potom provući kroz brašno, belance i prezle. Pržite u dubokom ulju, a onda vadite na papirnu salvetu da bi se malo ocedili od ulja.
Kiselu pavlaku umutite viljuškom, dodajte izdrobljen beli luk po želji, može i senf, nekoliko kapi soka limuna i peršunov list. Servirajte ćevape sa prelivom i uživajte!
Izvor: Bakina kuhinja