Baka Jelin recept za pikantne argentinske ćevape sa umakom!

Baka Jela je pripremila neobičan recept koji će vam se sigurno dopasti!

Argentinski ćevapi, foto: Bakina kuhinja
Argentinski ćevapi, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

- 350 gr mlevenog junećeg mesa

- 300 gr krompira

- 2 jajeta

- so, biber

- malo sode bikarbone

- glavica crnog luka

- 5 čenova belog luka

- mlevena paprika i tucana ljuta paprika

- 4 kašike brašna

- 100 gr prezli

- 2 kašike kisele pavlake

- peršunov list

- ulje, sok limuna

- malo sode bikarbone

Argentinski ćevapi, foto: Bakina kuhinja
Argentinski ćevapi, foto: Bakina kuhinja
.

Priprema:

Krompir skuvajte i izgnječite. Ostavite da se prohladi, a zatim dodajte u mleveno meso. Dodajte 2 žumanceta, so,biber i na vrh noža sode bikarbone. Crni luk očistiti i izrendati kao i 3 čena bolog luka koji treba izgnječiti. Ubacite mlevenu slatku papriku kao i tucanu ljutu. Sve dobro promešajte. Meso ostavite pola sata u frižider.

Viljuškom blago umutite belanca. Rukom ili kašikom izvadite meso i formirajte u oblik čevapa. Zatim meso probodite štapićem za ražnjiće koje ćete potom provući kroz brašno, belance i prezle. Pržite u dubokom ulju, a onda vadite na papirnu salvetu da bi se malo ocedili od ulja.

Kiselu pavlaku umutite viljuškom, dodajte izdrobljen beli luk po želji, može i senf, nekoliko kapi soka limuna i peršunov list. Servirajte ćevape sa prelivom i uživajte!

Izvor: Bakina kuhinja