Baka Jelin kolač sa mlečnom čokoladom, suvim grožđem i lešnicima!

Savršena kombinacija ukusa kojoj niko ne može odoleti!

Čokoladni kolač, foto: Bakina kuhinja
Čokoladni kolač, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

4 jajeta

100 gr šećera

100 ml ulja

200 gr brašna + 1 kašika

1 kašika kakaa

1/2 praška za pecivo

100 gr suvog groždja

100 gr mlečne čokolade

50 gr lešnijka

Čokoladni kolač, foto: Bakina kuhinja
Čokoladni kolač, foto: Bakina kuhinja
.

Priprema:

Umutiti žumanca sa 100 gr šećera, zatim dodati mleko, ulje, kakao, brašno i prašak za pecivo, pa sve promešati. Sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 15 min.

Umuti belanca sa ostatkom šećera dodati suvo groždje i jednu kašiku brašna, izmešati i na pečen biskvit razvući podjednako posuti lešnik, a zatim vratiti u rernu . Smanjiti jačinu rerne na 180 stepeni i peći još 25 min. Preliti čokoladom i ostaviti da se ohladi. Kada se dobro ohladi, isecite na kocke i uživajte!

.

Izvor: Bakina kuhinja