Baka Jelin kolač sa mlečnom čokoladom, suvim grožđem i lešnicima!
Savršena kombinacija ukusa kojoj niko ne može odoleti!
Potrebno je:
4 jajeta
100 gr šećera
100 ml ulja
200 gr brašna + 1 kašika
1 kašika kakaa
1/2 praška za pecivo
100 gr suvog groždja
100 gr mlečne čokolade
50 gr lešnijka
Priprema:
Umutiti žumanca sa 100 gr šećera, zatim dodati mleko, ulje, kakao, brašno i prašak za pecivo, pa sve promešati. Sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 15 min.
Umuti belanca sa ostatkom šećera dodati suvo groždje i jednu kašiku brašna, izmešati i na pečen biskvit razvući podjednako posuti lešnik, a zatim vratiti u rernu . Smanjiti jačinu rerne na 180 stepeni i peći još 25 min. Preliti čokoladom i ostaviti da se ohladi. Kada se dobro ohladi, isecite na kocke i uživajte!
Izvor: Bakina kuhinja