Sočne tulumbe za sve sladokusce!

Baka Jela je pripremila najbolji recept za poslasticu u kojoj uživaju baš svi!

Tulumbe, foto: Bakina kuhinja
Tulumbe, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

200 gr brašna

250 ml. vode

5 jajeta

limun

50 ml ulja

500 ml ulja (za prženje)

Sirup:

500 g šećera

250 ml vode

2 vanilin šećera

limun

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja
.

Priprema:

Sipajte šećer u šerpu i dodajte 300 ml vode i isečen limun. Kada provri dodajte 2 vanilin šećera. Ostavite 2-3 minuta pa isključite. U drugu šerpu sipajte 250 ml vode i 50 ml ulja. Kada provri, sipajte brašno i mešajte.

U mikser stavite prohladjeno testo i dodajte jedno po jedno jaje da testo bude bez grudvica i malo redje. Ulje sipajte u veću šerpu i špricem ubacujte testo. Ulje mora da bude mlako. Kako se ulje greje tulumbe počinju da rastu i same da se okreću u šerpi. Nakon što porumene izvadite rešetkom i stavljajte u sirup. Drugu turu stavljati u ulje ali ulje isključite bar 5 minuta da bi se ohladilo i tako do kraja.

.

Izvor: Bakina kuhinja