Kuhinjica

Za one koji ih obožavaju: Najbolji recept za domaće pihtije!

Baka Jela je pripremila recept koji su koristile naše bake kada su pravile pihtije.

17.10.2019. - 15:00h
Pihtije
Pihtijefoto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

4-5 svinjskih mladih nogica

1 suva svinjska kolenica ili rebra

soli..bibera u zrnu

lovorov list

1 glavica belog luka

voda

Pihtije
Pihtijefoto: Bakina kuhinja

Priprema:

Nogice dobro očistiti oprati i staviti u dublji lonac. Ako kuvate u ekspres loncu sipajte vode. Dodajte so, biber lovorov list. Ostavite ih da se kuvaju 10-15 min. pa pokupite penu. Zatvorite poklopac i ostavite na tihoj vatri, sat/sat i po, da se kuvaju. Ako kuvate u običnom loncu sipajte dva puta više vode od nogica. Potom ostavite da se kuva oko 3 sata na tihoj vatri.

Kad su skuvane ocedite čorbicu, a meso odvojite od kostiju. U tanjire rasporedite sitno seckani beli luk i meso. Pihtije posolite i čorbicom prelijte meso sa belim lukom. Po želji možete odozgo staviti tucane i slatke paprike. Za kraj, ostavite ih preko noći da se stegnu!

Izvor: Bakina kuhinja