Pilav na drugačiji način: Piletina u belom luku sa tikvicama!

Baka je u tradicionalan recept unela pikantne izmene, sigurno će vam se dopasti!

Pilav, foto: Bakina kuhinja
Pilav, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

500 gr pilećih bataka

glavica crnog luka

crvena paprika

veća šargarepa

krompir

100g pirinča

veća tikvica

ulje, so i biber

2 čena belog luka

peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti iseckan luk i seckanu papriku, dodati nascekanu šargarepu, potom tikvicu i krompir iseckan na kockice. Posoliti i pobiberiti, možete da stavite i suvi začin. Dodati šolju od 100 gr pirinča. Doliti vode, a onda krčkati na tihoj vatri.

Batake posoliti pobiberiti, dodati ljutu tucanu papriku i dva veća čena izdrobljenog belog luka. Zatim dodati ulje i dobro izmešati. Kad voda u šerpi sa pilavom ispari, poredjati belolučene batake i peći u rerni na 200 stepeli oko sat vremena.

.

Izvor: Bakina kuhinja