Jesen stiže dunjo moja: Upotrebite ih u Bakinom kolaču u kombinaciji sa orasima. Sočnost će vas oduševiti

Sjajan kolač. Sočan, dekorativan, pravi jesenji.

Oduševićete se, foto: Bakina kuhinja
Oduševićete se, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

3 jaja

150 gr šećera

80 ml. ulja

200 gr kiselog mleka

korica limuna

200 gr brašna

1 prašak za pecivo

100 gr ml. oraha

100 gr suvog groždja

Priprema:

Jaja umutiti dodati brašno i prašak za pecivo, koricu limuna, ulje, kiselo mleko i sve dobro izmešati. Dunje očistiti iseći na kocke i obariti. Ocediti dobro i prohladiti. Pleh 32x13 cm obložiti pek papirom pa sipati pola testa i izjednaliti

Redjati popreko red dunja red mlevenih oraha i suvog groždja na orahe. U orahe dodati 2 kašike šećera i malo mleka.

Sipati ostatak testa i izravnati. Odozgo možete posuti malo seckanih oraha, lešnika, šta želite.

Peći na 200 stepeni C oko 45-50 min. Ohladiti i seći. Sjajan kolač, sočan osvežavajući i veoma dekorativan..

.

Izvor: bakina kuhinja