
Sastojci (za 4 osobe):
- 2 šolje vode
- 2 šolje glatkog brašna
- sveže šljive ili džem po želji
- so (po želji)
- 2 do 3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
1. Zakuvajte posoljenu vodu i u nju dodajte brašno.
2. Mešajte dok se brašno i voda povežu i ne obazirite se na grudvice.
3. Na radnu površinu pospite malo brašna i na to stavite dobijenu smesu.
4. Ostavite da se malo ohladi (kako biste mogli da mesite), a onda u nju dodajte maslinovo ulje i so, pa sve zajedno dobro izmesite rukama dok ne dobijete glatko testo bez grudvica.
5. Testo isecite na komade, u svaki ubacite šljivu ili marmeladu, pa dlanovima oblikujte kuglice.
6. Dobijene knedle kuvajte u posoljenoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
7. Poslužite ih prelivene maslacem i prezlama, a po želji ih možete posuti i šećerom ili cimetom.
Prijatno!
Izvor: Zadovoljna.hr