Bakina zimnica iz rerne: Ukusna cepkana paprika sa belim lukom

Recept za sve domaćice koje su ovog vikenda odlučile da zamirišu dom paprikom!

Pocepana paprika, foto: Bakina kuhinja
Pocepana paprika, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

5 kg paprike

5 kašika alkoholnog sirćeta

kašika soli morske

glavica belog luka

celerov list

100 ml ulja

Priprema

Papriku ispeći na plotni očistiti je i izvaditi joj semenke. Zatim je pocepati i staviti u cediljku da se ocedi najmanje jedan sat, a najbolje da prenoći. U šerpu sipati ulje dodati pocepanu papriku i so.

Staviti u rernu ili na plotnu i pržiti oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i beli luk na krupno sečen.
Pakovati u tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima. Tegle staviti u rernu na 90 stepeni, 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutra da se ohlade pa ih složiti u police sa ostalom zimnicom.

.

Izvor: Bakina kuhinja