Bakina zimnica iz rerne: Ukusna cepkana paprika sa belim lukom
Recept za sve domaćice koje su ovog vikenda odlučile da zamirišu dom paprikom!
Potrebno je:
5 kg paprike
5 kašika alkoholnog sirćeta
kašika soli morske
glavica belog luka
celerov list
100 ml ulja
Priprema
Papriku ispeći na plotni očistiti je i izvaditi joj semenke. Zatim je pocepati i staviti u cediljku da se ocedi najmanje jedan sat, a najbolje da prenoći. U šerpu sipati ulje dodati pocepanu papriku i so.
Staviti u rernu ili na plotnu i pržiti oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i beli luk na krupno sečen.
Pakovati u tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima. Tegle staviti u rernu na 90 stepeni, 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutra da se ohlade pa ih složiti u police sa ostalom zimnicom.
Izvor: Bakina kuhinja