Bakina proja punjena blitvom mekana kao biskvit: Topi se!

Ovakvu proju niste do sada probali. Sa blitvom, a ono što je čini posebno je to što se topi u ustima.

Proja i to bakina, foto: bakina kuhinja
Proja i to bakina, foto: bakina kuhinja
.

Potrebno je:

2 jaja

4 kašike kukuruznog brašna

3 kašike hlebnog brašna

1/2 praška za pecivo

50 ml. ulja

100 gr kisele pavlake

50 ml vode kisele

soli

Nadev:

1 veza blitve

1 jaje

1 kašika griza

Priprema:

Blitvu oprati očistit drške i obariti. Iseckati sitno , pa dodati griz i jaje malo posoliti.

Umutiti jaja dodati kukuruzno i hlebno brašno sa praškom za pecivo. ulje, kiselu pavlaku, kiselu vodu i malo soli pa dobro izjednačiti. Sipati u manji pleh koji ste obložili pek papirom.

Malom kašičicom vaditi blitvu i spuštati u testo praveći malu razdaljinu.

Odozgo može neka semenka. Peći na 220 stepeni oko 30 min da lepo porumeni. Seći ohladjenu.. Uživajte...

.

Izvor: bakina kuhinja