Sočni kolač sa kruškama, medom i orasima: Pravi jesenji
Kruške su vrlo sočne, a verovatno ih retko stavljate u kolače. Isprobajte ovaj baka Jelin recept, oduševiće vas.
Potrebno je:
3 jaja
3 kašike brašna
3 kašike ml. oraha
1/2 praška za pecivo
50 ml mleka
50 ml ulja
100 gr šećera
50 kg krušaka
2 pune kašike meda
1/2 kašičice kurkume
malo suvog groždja
Priprema:
Umutiti jaja dodati brašno i prašak za pecivo, mleko, ulje,orah i sve dobro izjednačiti. Med podgrejati, dodati kurkumu. U koliko je ne volite izbegnite.. Tepsiju obložiti pek papirom pa na dno sipati med.
Kruške oljuštiti i iseći na kriške. Poredjati u med pa preliti umućeni jajima. Peći na 200 stepeni C oko 50 min
Prohladiti i okrenuti tepsiju na tanjir... seći i sladiti se... Fantastičan sočan osvežavajući
Izvor: bakina kuhinja