Sad je pravo vreme: Pocepana paprika sa belim lukom u rerni

Kad ćete da pravite, ako ne sada. Isprobajte recept baka Jele.

Predivne su, foto: Bakina kuhinja
Predivne su, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:
5 kg paprike
5 kašika sirćeta alkoholnog
1 kašika soli morske
1 glavica belog luka
celerov list
100 ml. ulja

Priprema

Papriku ispeći na plotni očistiti je i izvaditi seme.

Zatim je pocepati i staviti u rešetku da se ocedi najmanje 1 sat najbolje preko noći.

U šerpu sipati ulje dodati pocepanu papriku i dodati so .

Staviti u rernu ili na plotnu i pržiti oko sat vremena a pred kraj dodati sirće, celer i beli luk na krupno sečen.

Pakovati u tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima.

Tegle staviti u rernu na 90 stepeni C 90 minuta.

.

Izvor: bakina kuhinja