Slatka dobrodošlica jeseni: Rolat sa bundevom zagolicaće vaša nepca!

Zasladite jesen ovom sjajnom poslasticom! Kada jednom probate ovaj rolat, pravićete ga iznova!

Zasladite jesen ovom sjajnom poslasticom!, foto: Depositphotos/rojoimages
Zasladite jesen ovom sjajnom poslasticom!, foto: Depositphotos/rojoimages
.

Sastojci:

- 100 grama brašna

- Pola kašičice praška za pecivo

- Pola kašičice sode bikarbone

- Pola kašičice mlevenog cimeta

- Pola kašičice ekstrakta vanile

- ¼ kašičice soli

- Tri jaja

- 150 grama šećera

- 200 grama rendane bundeve

- 50 grama šećera u prahu

Za fil:

- 170 grama krem sira

- 150 grama šećera u prahu

- 170 grama grčkog jogurta

- Kašičica ekstrakta vanile

- Šećer u prahu (za posipanje)

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni, a pleh podmažite uljem i obložite papirom za pečenje.

U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so. U odvojenoj posudi umutite mikserom jaja i šećer, dok ne dobijete penastu i žutu smesu. Dodajte ekstrakt vanile i rendanu bundevu.

U to polako dodajte suve sastojke, izmešajte, pa nalijte u pleh i rasporedite ravnomerno. Pecite oko 13 do 15 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.

Čistu krpu pospite šećerom u prahu, pa pečenu koru stavite na to. Polako skinite papir za pečenje za kore i opet pospite malo šećera u prahu, pa urolajte koru dok je još topla.

Umutite krem sir, jogurt i ekstrakt vanile, a zatim dodajte šećer i još malo umutite. Smesu ostavite u frižideru sat vremena.

Odrolajte koru, namažite fil i ponovo urolajte. Možete rolat da poslužite odmah, ali će biti ukusniji ako ga ostavite da prenoći u frižideru. Pre serviranja pospite odozgo šećerom u prahu.

Izvor: Mondo