Morate da isprobate: Vranjanska pita samsa sa gotovim korama na bakin način!
Bakin recept za čuveni vranjanski specijalitet. Uživajte!
Potrebno je:
500 g tankih gotovih kora
250 g sira može feta
ulje
200 g kiselog mleka
3 čebna belog luka
Priprema:
Svaku koru namazati uljem i kašikom sira. Uviti i ređati u podmazanom plehu u krug. Odozgo premazati uljem. Peći na 200 stepeni oko 25 min. U kiselo mleko nadrobiti 3 čena belog luka. Pečenu pitu premazati i vratiti u rernu oko 10 minuta.
Napomena:
Samsu možete praviti i na ovaj način:
gotove kore
Za premazivanje:
6-7 kašika brašna
malo kvasca
120 g masti
250 ml vode
Priprema:
Navedene sastojke izmešati sa vodom i time mazati kore, uvijati i redjati u krug u plehu. Mogu se odmah iseći na manje delove. Nakon što je ispečete, prelijte kiselim mlekom!
Izvor: Bakina kuhinja