Morate da isprobate: Vranjanska pita samsa sa gotovim korama na bakin način!

Bakin recept za čuveni vranjanski specijalitet. Uživajte!

Samsa, foto: Bakina kuhinja
Samsa, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

500 g tankih gotovih kora

250 g sira može feta

ulje

200 g kiselog mleka

3 čebna belog luka

Priprema:

Svaku koru namazati uljem i kašikom sira. Uviti i ređati u podmazanom plehu u krug. Odozgo premazati uljem. Peći na 200 stepeni oko 25 min. U kiselo mleko nadrobiti 3 čena belog luka. Pečenu pitu premazati i vratiti u rernu oko 10 minuta.

Samsa, foto: Bakina kuhinja
Samsa, foto: Bakina kuhinja
.

Napomena:

Samsu možete praviti i na ovaj način:

gotove kore

Za premazivanje:

6-7 kašika brašna

malo kvasca

120 g masti

250 ml vode

Priprema:

Navedene sastojke izmešati sa vodom i time mazati kore, uvijati i redjati u krug u plehu. Mogu se odmah iseći na manje delove. Nakon što je ispečete, prelijte kiselim mlekom!

.

Izvor: Bakina kuhinja