Po bakinoj recepturi: Sočni podvarak sa suvom slaninicom!

Ukusno jelo za koje vam neće biti potrebano celodnevno kuvanje!

Podvarak, foto: Bakina kuhinja
Podvarak, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

1.5 kg slatkog kupusa

300 gr suve slanine

1 praziluk

1 zelena paprika

1 šargarepa

1 oljušten paradajz

malo ulja

slatke aleve paprike

tucane ljute paprike

mlevenog bibera

soli

lovorov list

Podvarak, foto: Bakina kuhinja
Podvarak, foto: Bakina kuhinja
.

Priprema

U šerpu sipati nekoliko kapi ulja pa dodati 100 gr seckane suve slanine i propržiti. Dodati iseckane kolutove praziluka, šargarepu i zelenu papriku. Sve prodinstati. Dodati nariban kupus i sve izmešati. Dinstati još par minuta, a onda dodati so, biber, slatku i tucanu ljutu papriku, a na kraju oljušćen paradajz iseckan na kockice.

Sipati u đuveč i poređati na listove suvu slaninu. Rernu ugrejati na 210 stepeni i peći podvarak dok ne porumeni.

.

Izvor: Bakina kuhinja