Idealan ručak "na brzaka": Bakina musaka od boranije!

Dopašće se i onima nisu ljubitelji ove mahunarke!

Musaka od boranije, foto: Bakina kuhinja
Musaka od boranije, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

600 gr boranije

300 gr mlevenog mesa

1 praziluk

1 šargarepu

aleva paprika

biber, so, ulje

3 jajeta

4-5 čenova belog luka

100 gr kisele pavlake

200 ml mleka

Musaka od boranije, foto: Bakina kuhinja
Musaka od boranije, foto: Bakina kuhinja
.

Priprema:

Na ulju propržiti pola praziluka, zatim dodati mleveno meso i malo prodinstati. U meso dodati alevu papriku, so, biber (po želji suvi začin). Dodati potom seckani beli luk i jedno jaje. U drugu šerpu propržiti seckani drugi deo praziluka pa dodati boraniju i šargarepu na kolutove. Dinstati uz dodavanje vrlo malo vode oko 5-6 min dinstati. Posoliti ili dodati začin.

Djuveč podmazati uljem, a na dno staviti pola dinstane boranije a odozgo istresti svu količinu prženog mlevenog mesa, onda se drugim delom boranije poravnati. U činiju razbiti 2 jajeta, dodati pavlaku i mleko pa preliti preko boranije.

Odozgo možete naseckati peršunov list i malo rendanog kačkavalja po želji. Peći na 200 stepeni C oko 45 min ako treba i duže da ispari tečnost i da se boranija lepo zapeče.

.

Izvor: Bakina kuhinja