Idealan ručak "na brzaka": Bakina musaka od boranije!
Dopašće se i onima nisu ljubitelji ove mahunarke!
Potrebno je:
600 gr boranije
300 gr mlevenog mesa
1 praziluk
1 šargarepu
aleva paprika
biber, so, ulje
3 jajeta
4-5 čenova belog luka
100 gr kisele pavlake
200 ml mleka
Priprema:
Na ulju propržiti pola praziluka, zatim dodati mleveno meso i malo prodinstati. U meso dodati alevu papriku, so, biber (po želji suvi začin). Dodati potom seckani beli luk i jedno jaje. U drugu šerpu propržiti seckani drugi deo praziluka pa dodati boraniju i šargarepu na kolutove. Dinstati uz dodavanje vrlo malo vode oko 5-6 min dinstati. Posoliti ili dodati začin.
Djuveč podmazati uljem, a na dno staviti pola dinstane boranije a odozgo istresti svu količinu prženog mlevenog mesa, onda se drugim delom boranije poravnati. U činiju razbiti 2 jajeta, dodati pavlaku i mleko pa preliti preko boranije.
Odozgo možete naseckati peršunov list i malo rendanog kačkavalja po želji. Peći na 200 stepeni C oko 45 min ako treba i duže da ispari tečnost i da se boranija lepo zapeče.
Izvor: Bakina kuhinja