Neodoljiva musaka sa suvom slaninom za idealan porodični ručak!
Savršena receptura za sve ljubitelje domaće kuhinje!
Potrebno je:
800 gr krompira
4 jajeta
300-400 gr mlevenog mesa
4 čena belog luka
1 glavica crnog luka
ulje, so biber
aleva paprika
po želji 200 gr suve slanine
1 puna kašika kisele pavlake
200 ml mleka
Priprema:
Rernu odmah uključiti na 200 stepeni C. Na ulju propržiti iseckan crni luk, zatim dodati mleveno meso i po želji seckane suve slanine. Dodati aleve paprike, soli, bibera, belog luka izdrobljenog i 1 jaje. Sve izmešati.
Šerpu podmazati uljem . Krompir oguliti i iseći na tanje kolutove. U podmazanu šerpu, đuveč ili tepsiju staviti pola kormpira, zatim na njega sav nadev od mlevenog mesa. Preko staviti ostatak krompira.
Umutiti 3 jaja, dodati pavlaku i jaja, dodati mleko kojima ćete preliti musaku. Možete odozgo staviti listove suve slanine.
Izvor: Bakina kuhinja