Kuhinjica

Tako sočan, tako moćan: Kolač sa jabukama, grizom i čokoladom

Jabuke se ne rendaju, ostaju cele.  Zanimljivo, zar ne?

03.09.2019. - 15:00h
Tako sočan
Tako sočanfoto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

4 -5 jabuka

100 gr šečera

50 gr oraha

3 jaja

2 kašike griza

2 kašike brašna

malo cimeta

1/2 praška za pecivo

100 ml. jogurta

100 gr čokolade

Priprema:

Uzan pleh obložiti pek papirom. Jabuke oljuštiti i izdubiti u sredinu. Mlevene orahe izmešati sa 2 kašike šećera i napuniti u udubljenje jabuka. Staviti u rernu na 200 stepeni C.

Peći da malo omekšaju,  ne sasvim, oko 20 min. Izvaditi iz rerne. Umutiti jaja sa šećerom, dodati 50 ml. ulja,kakao, jogurt, griz i brašno sa praškom za pecivo. Jabuke posuti malo sa cimetom pa sipati sloj testa preko njega ostatak oraha pa testo.

Staviti u rernu i peći još 30 min. Ohladne kolač prevrnuti na tacnu i preliti glazurom čokolade.

Kad se čokolada stegne seći i uživati u sočnom mirisnom kolaču...

Izvor: bakina kuhinja