Ukusan paprikaš od pilećeg sitniša po bakinoj recepturi!

Slasan ručak po tradicionalnom receptu. Uživajte!

Paprikaš, foto: bakina kuhinja
Paprikaš, foto: bakina kuhinja
.

Potrebno je:

600 gr pilećeg mesa ( deo grudi, bubac, krilce i td)

1 glavica crnog luka

2 šargarepe

2 paprike zelene

4 krompira

2 bamije

2 manja paradajza

aleva paprika

biber, so..suvi začin

lovorov list

celerov i peršunov list

malo gotovih flekica

Paprikaš, foto: bakina kuhinja
Paprikaš, foto: bakina kuhinja
.

Priprema:

Izdinstajte seckani luk, potom dodajte sečenu papriku i šargarepu, a onda sečenu bamiju. Stavite potom pileće meso uz malo vode i nastavite da dinstate. Ubacite alevu papriku i iseckan list celera. Dodajte krompir i paradajz iseckane na kocke. Nalijte vodom i kuvajte oko 50 minuta. Začinite solju, biberom, začinom i jednom šakom flekica. Kuvajte još 5-6 min, a za kraj, dodajte peršunov list.

.

Izvor: Bakin kuhinja