Ukusan paprikaš od pilećeg sitniša po bakinoj recepturi!
Slasan ručak po tradicionalnom receptu. Uživajte!
Potrebno je:
600 gr pilećeg mesa ( deo grudi, bubac, krilce i td)
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 paprike zelene
4 krompira
2 bamije
2 manja paradajza
aleva paprika
biber, so..suvi začin
lovorov list
celerov i peršunov list
malo gotovih flekica
Priprema:
Izdinstajte seckani luk, potom dodajte sečenu papriku i šargarepu, a onda sečenu bamiju. Stavite potom pileće meso uz malo vode i nastavite da dinstate. Ubacite alevu papriku i iseckan list celera. Dodajte krompir i paradajz iseckane na kocke. Nalijte vodom i kuvajte oko 50 minuta. Začinite solju, biberom, začinom i jednom šakom flekica. Kuvajte još 5-6 min, a za kraj, dodajte peršunov list.
Izvor: Bakin kuhinja