Vreme je za zimnicu: Bakin recept za barene paprike!

Napravite paprike po tradicionalnoj recepturi i uživajte u njenim ukusima tokom čitave zime!

Barene paprike, foto: bakina kuhinja
Barene paprike, foto: bakina kuhinja
.

Potrebno je:

6 kg. paprike
2 l vode
1 l sirćeta alkohonog
2 kašike šećera
200 gr soli
lovorov list. biber u zrnu,
1 glavica belog luka
peršunov i celerov list

Barene paprike, foto: bakina kuhinja
Barene paprike, foto: bakina kuhinja
.

Priprema:

Papriku očistite od semeniki, sipajte vodu i dodajte - sirće, šećer, bibe so. Kad voda provri dodajte papriku. Voda treba dobro da struji, a paprika samo malo da omekne i onda može da se slaže u tegle.

Papriku zatim izvadite, složite u tegle. Izmedju stavljajte seckani beli luk i peršunov list. Ubacite plastične pritiskače i nalijte sa presolcem gde su se barile paprike. Zatvorite metalnim poklopac i složite u rernu. Uključite temperaturu na 90 stepeni - gornji i donji grejač, a tajmer na 30 minuta. Kada se tajmer isključi, papriku ostavite u rerni da se ohlade a zatim spakujte u police.

.

Izvor: Bakina kuhinja