Sladak obrok: Božanstvena posna štrudla sa orasima i džemom od kajsija

Jednostavan recept za vrhunski ukus! Uživajte u slatkim poslasticama iako postite!

I izgleda lepo!, foto: bakina kuhinja
I izgleda lepo!, foto: bakina kuhinja
.

Potrebno je:

200 ml. mlake vode

300 gr brašna

malo brašna za posipanje

3 kašiuke maslinovog ulja

20 gr kvasca

korica limuna

1 kašičica šećera

malo soli

100 gr mlevenih oraha

4 kašike džema od kajsija

Priprema:

Sipajte vodu u vanglicu i dodajte kvasac i šećer, a potom ostavite da nadodje kvasac. Dodaajte zatim ulje, koricu limuna, brašno i so, a onda zamesite glatko testo. Ostaviti da odstoji 20 minuta, pokriveno da bi nadošlo. Premesite pa opet ostavite da naraste. Potom istresite na sto koji ste malo pobrašnjivili.

Razvucite pravougaonik dužine malog pleha. Namažite džemom i pospite orasima . Onda uvite u rolnicu, a pleh obložite pek papirom i položite štrudlu. Pokrijte da odmara 15 min. Za to vreme ugrejte rernu na 200 stepeni i onda staviti štrudlu. Smanjite rernu na 180 i peći 40 min.

.

Izvor: Bakina kuhinja