Prelepa letnja pita sa vinogradarskim breskvama i orasima

Baka Jela i ove subote predlaže kako da se zasladimo. U pitanju je pita fantastičnog ukusa. Slobodno je napravite, nećete se pokajati.

Divna je, foto: bakina kuhinja
Divna je, foto: bakina kuhinja
.

Potrebno je:

testo:

250 gr brašna

150 gr maslaca imi margarina

100 gr šećera1/2 praška za šecivo

1 vanilin šećer

4 žumanca

korica limuna

Za nadev 1

150-200 gr oraha mlevenih

500 gr bresaka

50 gr suvog groždja

rum vanila

Za nadev 2

4 belanca

4 kašike šećera

3 kašike pune brašna

2 kašike krem sira

Priprema:

U brašno za testo dodati prašak za pecivo i rastopljen maslac, dodati 100 gr šećera koricu limuna i 4 žumanca. Sve dobro izmesiti i podeliti na dva dela. Dobiće te oko 600 gr testa. Prvi deo od 300 gr razviti oklagijom i staviti na dno podmazane tepsije.

Sipati preko mlevene orahe i suvo groždje i rasporediti očišćene breskve. .Umutiti belanca sa šećerom dodati vanilin šećer brašno krem sir. Dobro izjednaćiti i premazati premo bresaka. Preko njega prebaciti razvijeni drugi deo testa-.

Viljuškom izbosti testo. Peći na 190 stepeni oko 45-50 min.

Ostaviti da se kolač dobro ohladi pa ga izvaditi ih tepsije.

Posuti prah šečerom i vanilin šečerom.Seći na kocke...

.

Izvor: bakina kuhinja