Kuhinjica

Hrskave slane punjene palačinke za ukusnu večeru!

Slane palačnike su omiljena večera svih ukućana. Evo kako da ih napravite na jednostavan i brz način, a da pri tom ne žrtvujete divan ukus. 

11.08.2019. - 11:30h
Bakina kuhinja; Slane punjene palačinke
Bakina kuhinja; Slane punjene palačinkefoto: bakina kuhinja

Potrebno je:

Za testo:

300 ml mleka

2 jaja

100 gr brašna

malo ulja u testo

ulje za prženje

malo soli

Za nadev:

100 gr sira

100 gr šunke

1 kašika pavlake

Za preliv

1 jaje

1 kašika pavlake kisele

malo mleka

malo kačkavalja

Bakina kuhinja; Slane punjene palačinke
Bakina kuhinja; Slane punjene palačinkefoto: bakina kuhinja

Priprema:

Umutite žicom jaja u koja ćete dodati prstohvat soli, mleko, brašno i malo ulja, a zatim sve dobro izmešajte bez grudvica. U teflonskom tiganju pržite palačinke.

Sir, šunku i pavlaku izmešati. Svaku palačinku napunite i presavijte, a potom poredjajte u tepsiji koju ste obložili pek papirom ili podmazali uljem.

U činiju razbijte jaje u koje ćete dodati pavlaku i i mleko da biste time prelili palačinke. Odozgo narendajte kačkavalj. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta dok ne porumene. Služite tople!

Izvor: Bakina kuhinja