Pica sa pršutom i rukolom
Neponovljiv doživljaj za vaša nepca, pica sa pršutom i rukolom...
Sastojci za testo:
½ šolje vode
¼ kvasca
2 šolje brašna
¼ kašičice soli
Sastojci za preliv:
1 šolja pelata
3 šolje rukole
4 lista pršute
¼ šolje kačkavalja
¼ šolje parmezana
Priprema:
Prvo pravite koru kombinujući vodu i kvasac. Ostavite da odstoji 5-10 minuta ili dok smesa ne naraste. Zatim dodajte brašno i so i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Napravite od testa loptice i mesite ih pet minuta, a onda ih stavite u veliku podmazanu posudu i poklopite. Ostavite da naraste 30-40 minuta, a zatim stavite testo na papir za pečenje, oklagijom ga razvucite i rastanjite.
Kada razvučete testo sipajte po njemu pelat i kašikom ga ravnomerno razmažite po podlozi. Preko sosa stavite rukolu, pa onda komade pršute i na kraju pospite sa kačkavaljem i parmezanom.
Peći na 180 stepeni 10-12 minuta. Izvadite iz rerne i još malo pospite sa rukolom.
Po želji možete dodati crne masline, čeri paradajz ili čak tanko sečen crveni luk.