Pica sa pršutom i rukolom

Neponovljiv doživljaj za vaša nepca, pica sa pršutom i rukolom...

.

Sastojci za testo:  

½  šolje vode

¼  kvasca

2 šolje brašna

¼ kašičice soli  

 

Sastojci za preliv:  

1 šolja pelata

3 šolje rukole

4 lista pršute

¼ šolje kačkavalja

¼ šolje parmezana   

 

Priprema:

Prvo pravite koru kombinujući vodu i kvasac. Ostavite da odstoji  5-10 minuta ili dok smesa ne naraste. Zatim dodajte brašno i so i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Napravite od testa loptice i mesite ih pet minuta, a onda ih stavite u veliku podmazanu posudu i poklopite. Ostavite da naraste 30-40 minuta, a zatim stavite testo na papir za pečenje, oklagijom ga razvucite i rastanjite.

Kada razvučete testo sipajte po njemu pelat i kašikom ga ravnomerno razmažite po podlozi. Preko sosa stavite rukolu, pa onda komade pršute i na kraju pospite sa kačkavaljem i parmezanom.    

Peći na 180 stepeni 10-12 minuta. Izvadite iz rerne i još malo pospite sa rukolom.

Po želji možete dodati crne masline, čeri paradajz ili čak tanko sečen crveni luk.