Kuhinjica

Domaćice postoji rešenje: Guljenje paradajza nikad nije bilo lakše uz trik koji će vam uštedeti vreme!

Pripreme namirnica pre kuvanja mogu da oduzmu mnogo vremena ako ne znate "cake". Takav primer je i ljušćenje paradajza koji je jedan od osnovnih sastojaka mnogih domaćih jela. 

05.08.2019. - 14:20h
Ljušćenje paradajza
Ljušćenje paradajzafoto: Depositphotos/VadimVasenin

Čorbice, gulaši i sosevi najčešće imaju oljušćeni paradajz u svom receptu kao osnovni sastojak, međutim to ume da bude komplikovan postupak koji oduzima previše vremena. Postoji jednostavno rešenje! 

Zagrejte vodu u šerpici i pustite da provri. Dok čekate vodu, napravite znak "X" duž paradajza i kašikom pustite u provrelu vodu na 20 sekundi.

Kada ih izvadite iz šerpe, brzo ih prebacite u činiju sa vodom i ledom. Omekšala kožica će se sama skidati, a vi ih lagano ogulite rukama. Neće vam biti problem da brzo oljuštite veliku količninu, a ukus ostaje nepromenjen.