Natašina škola kuvanja - A danas da se zasladimo grčkom baklavom

Nedelju grčke kuhinje, Nataša Aksentijević završava sjajnim desertom. U pitanju je grčka baklava. Pa ko bi joj odoleo?

Mmmmmm, šta reći, foto: Prva TV
Mmmmmm, šta reći, foto: Prva TV
.

Sastojci:

500 g kora za baklavu

400 g putera, istopljenog

1 kašika cimeta

1 kašika karanfilića

200 g lešnika

200 g badema

100 g prezli

Za sirup:

600 g šećera

400 ml vode

60 g kukuruznig sirupa

1 štap cimeta

3 karanfilića

1 pomorandža

Priprema:

.

Skuvajte sirup i stavite ga da se ohladi. Rernu zagrejte na 150°. Usitnite koštunjavo voće i pomešajte ga sa začinima. Podmažite dobro pleh. Filujte kore u plehu. Isecite baklavu na romboide. Pecite dva sata i 15minuta. Prelijte sa sirupom.