Natašina škola kuvanja - Da li ste probali keftedes, grčke ćufte?

Nataša Aksentijević i dalje pravi grčke specijalitete. Znamo da mnogi koji često idu u Grčku ovaj specijalitet nisu probali. Pa vreme je!

I dalje smo u Grčkoj, foto: Prva TV, Aleksandar Krstović
I dalje smo u Grčkoj, foto: Prva TV, Aleksandar Krstović
.

Sastojci:

1 kg krompira,

juneće mleveno meso 500 gr

4 kriške hleba

1 jaje,

1 veza peršuna sitno seckano,

malo cimeta,

bibera, origana,

Malo nane sveže,so

.

Priprema:

Krompir izrendati. Zatim u krompir dodajte mleveno meso i hleb, dodajte začine i jaje, lepo izmešajte. Zagrejete ulje. Uzmete smesu u ruku, pa je stiskate (da izađe višak tečnosti), pa je na kraju oblikujete u valjak i stavite u ulju da se prži. Pustiti da se dobro zapeku sa donje strane pre nego što ih okrenete, od 7 do 10 minuta sa obe strane da se peku. Tako pečene izvadite na salvetu da se iscedi višak ulja.