Natašina brza škola kuvanja: Francusuka supa od luka - obožavaćete je!
Jedno od najtradicionalnijih i najomiljenijih jela francuske kuhinje, pronašlo je svoje mesto i u svim drugim kuhinjama sveta! Okrepljuje, hidrira, daje dovoljno minerala i vitamina - pravo ogonsko gorivo za sva godišnja doba!
Satojci:
3 velike glavice crnog luka,
4 kašike putera,
kašika brašna,
750 ml bujona,
kašičica soli,
na vrh noža belog mlevenog bibera,
2 kriške belog hleba,
šoljica suvog belog vina, 100 g narendanog čedar sira(moze i ementaler)
Priprema:
Očišćen luk isecite, propržite,dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte brašno, pa pržite polako dodajući bujon. Dodajte so i biber, kuvajte na srednjoj temperaturi.Čorbu sklonite s vatre, ulijte belo vino, promešajte. Pospite rendanim sirom i zapecite u jako zagrejanoj rerni pet-deset minuta.
Kalorije: 320 po porciji
Savet dana: Leti jedite sto više supa i čorbi, zbog hidratacije ?