Natašina brza škola kuvanja: Francusuka supa od luka - obožavaćete je!

Jedno od najtradicionalnijih i najomiljenijih jela francuske kuhinje, pronašlo je svoje mesto i u svim drugim kuhinjama sveta! Okrepljuje, hidrira, daje dovoljno minerala i vitamina - pravo ogonsko gorivo za sva godišnja doba!

foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
.

Satojci:

3 velike glavice crnog luka,

4 kašike putera,

kašika brašna,

750 ml bujona,

kašičica soli,

na vrh noža belog mlevenog bibera,

2 kriške belog hleba,

šoljica suvog belog vina, 100 g narendanog čedar sira(moze i ementaler)

Obožavaćete ovu supu od luka, foto: Prva Tv
Obožavaćete ovu supu od luka, foto: Prva Tv
.

Priprema:

Očišćen luk isecite, propržite,dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte brašno, pa pržite polako dodajući bujon. Dodajte so i biber, kuvajte na srednjoj temperaturi.Čorbu sklonite s vatre, ulijte belo vino, promešajte. Pospite rendanim sirom i zapecite u jako zagrejanoj rerni pet-deset minuta.

Kalorije: 320 po porciji

.

Savet dana: Leti jedite sto više supa i čorbi, zbog hidratacije ?