Natašina brza škola kuvanja: Učimo vas kako da pripremite najukusniji Kiš Loren
U sklopu nedelje francuske kuhinje, ove srede vam predstavljamo novi recept.
Sastojci:
200 g brašna
3 kašike vode,
pola kašičice soli,
150 g putera,
malo prezli,
150 g slanine,
350 g ementalera,
4 jaja,
200 ml kisele pavlake,
seckani peršun,
kašičica začinske paprike
Priprema:
Brašno pomešajte sa vodom i putera, posolite i umesite glatko testo. Testo ostavite da miruje jedan sat, pa ga rastanjite, obložite njime dno i zidove kalupa za pečenje i pospite prezlama. Slaninu i sir isecite na kockice. Pavlaku umutite s jajima, dodajte slaninu, sir, peršun i papriku u sve dobro izmešajte. Masu uspite preko testa i sve poravnajte. Pecite 35–45 minuta na 210 stepeni. Služite vruće.
Kalorije: 720 po porciji
Savet dana: slanina sa roštilja ima samo 405 kalorija u 100gr.