Natašina brza škola kuvanja: Brioš - radost za nepca

Drugi recept koji vam predstavljamo u okviru nedelje francuske kuhinje je čuveni brioš.

foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
.

Sastojci:

550 g glatkog brašna

80 g putera

250ml jogurta

100 g mlijeka

1 jaja

Prstohvat soli

70 g smeđeg šečera

20 g svežeg kvasca

Brioš, foto: Printscreen/PrvaTV
Brioš, foto: Printscreen/PrvaTV
.

Priprema:

Sve sastojke izvadite iz frizidera bar sat vremena pre početka pripreme. U mlakom mleku rastopite kvasac. Umutiti jaja ,pa didati jogurt,sipati u kvasac,dodati brasno,umesiti i na kraju dodati puter. Ostaviti da se "digne",premesiti i staviti u podmazan pleh. Brioš moze da ima različute oblike...peći na 180°na 40minuta

Kalorije: 600 po porciji

Savet dana: Pri pečenju testa stavite na dno rerne manju posudu sa vodom.