Natašina škola kuvanja: Francuski specijalitet iz srpske kuhinje - danas spremamo Bujabes!

Dobrodošli u nedelju francuske kuhinje! Nataša Aksentijević nam je danas spremala čuveni specijalitet Bujabes!

foto: Aleksandar Krstović / Prva TV
foto: Aleksandar Krstović / Prva TV
.

Bouillabaisse (francuska supa)

Sastojci:

1 manji celer

2šargarepe

1srednja glavica crvenog luka

2sveža paradajza oljuštena (bez kožice)

2 g safran u prahu

4čena belog luka

4 dl belog vina

grančica svežeg ruzmarina

Brancin file 100g

Škampi 4 kom

Gambori 4 kom

Dagnje 100g (neočišćene)

Kamenice 100g (neočišćene)

Prstaci 100g (neočišćene)

Tost hleb

Priprema:

Izrendati povrće na krupno,staviti da se kuva(po mogućstvu u riblji fondu,mada moze i u vodu)dodati ribu i školje i začine.voditi računa da se ne prekuva. Služiti sa tostom.

Kalorije: 450 po porciji

Savet dana: ribu i rakove držati najviše dva meseca u zamrzivaču