Slojevita meka pogača sa hrskavom koricom

Dobri recepti ne moraju da budu komplikovani. Uživajte u domaćoj pogači koju možete sami da napravite!

Pogača, foto: bakina kuhinja
Pogača, foto: bakina kuhinja
.

Potrebno je:

100 ml. vode

30 gr kvasca

1 kašičica šećera

200 ml. mleka

600 gr brašna

soli

2 kašike maslinovog ulja

100 gr maslaca

Priprema, foto: bakina kuhinja
Priprema, foto: bakina kuhinja
.

Priprema

Rastopite kvasac u mlakoj vodi i dodajte šećer. Sipajte mleko, ulje, brašno i zamesite glatko testo. Ostavite da poraste pa premesite. Ponovo premesite i ostavite još malo da odmori. Podelite testo na 5-6 loptica. Svaku lopticu razviti na veličinu tepsije i premazati maslacom. Pokriti sledećom koju ste takodje namazali. Tako sve loptice sem poslednju. Ostaviti pogaču da poraste. Premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći na 200 stepeni oko 40 min.

.

Izvor: Bakina kuhinja