Natašina škola kuvanja: Belo sa belim - savršena piletina
Piletina može da se pripremi na 1001 način, a ovo je jedan od najjednostavnijih i sigurno najukusnijih recepata.
Sastojci:
Veza peršuna
100 gr putera
Glavica belog luka
Mleveni crni biber
4 komada pilećeg belog mesa, bez kosti, sa kožom (oko 150gr svako parče)
Pribor:
Činijica,činija srednje veličine,mali oštar nož, mali pleh, nož zaobljenog vrha, varjača, kašika,daščica
Priprema:
Iseckajte peršun na sitno, stavite puter na sobnu temperature u činiju srednje veličine i mešajte varjačom. Dodajte peršun i beli luk. Stavite meso u pleh, kožom prema gore, namažite maslacem i pecite na 200°. Pecite 10 minuta, zatim prelijte meso i pecite jos 20 minuta.
Kalorije:450 po porciji
Savet za četvrtak:
Hrana može sadžati prirodne bakterije, kao što je salmonela u piletini, pa je jako važno oprati ruke i pribor pre nego što nastavite sa daljom pripremom hrane.