Natašina škola kuvanja: Belo sa belim - savršena piletina

Piletina može da se pripremi na 1001 način, a ovo je jedan od najjednostavnijih i sigurno najukusnijih recepata.

Kuvarica, foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović
Kuvarica, foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović
.

Sastojci:

Veza peršuna

100 gr putera

Glavica belog luka

Mleveni crni biber

4 komada pilećeg belog mesa, bez kosti, sa kožom (oko 150gr svako parče)

Pribor:

Činijica,činija srednje veličine,mali oštar nož, mali pleh, nož zaobljenog vrha, varjača, kašika,daščica

Priprema:

Iseckajte peršun na sitno, stavite puter na sobnu temperature u činiju srednje veličine i mešajte varjačom. Dodajte peršun i beli luk. Stavite meso u pleh, kožom prema gore, namažite maslacem i pecite na 200°. Pecite 10 minuta, zatim prelijte meso i pecite jos 20 minuta.

Kalorije:450 po porciji

Savet za četvrtak:

Hrana može sadžati prirodne bakterije, kao što je salmonela u piletini, pa je jako važno oprati ruke i pribor pre nego što nastavite sa daljom pripremom hrane.