Penaste kiflice - idealne za doručak, još bolje uz kafu!

U zavisnosti od toga da li više volite slane ili slatke...

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja
.

Za pripremu penastih kiflica potrebno je:

600 grama brašna

100 mililitara vode

250 mililitara mleka

kašika margarina

3 jaja

1 kašičica šećera

malo soli

100 grama sira

100 grama mlevenog keksa

malo mleka

50 grama suvog grožđa

Foto: Bakina kuhinja

foto: bakina kuhinja
foto: bakina kuhinja
.

Priprema:

Rastopiti kvasac u mlakoj vodi, pa dodati šećer i kvasac. Razmutiti dva jaja, dodati nadošli kvasac, brašno, so i margarin. Zamesiti glatko testo.

Pokriti da naraste, pa ponovo premesiti. Istresti na sto testo, pa ga istanjiti na jedan centimetar debljine. Preseći na pola i seći trougliće

Sir izdrobiti ubaciti belance i izjednačiti. Keks samleti dodati suvo grožđe, malo mleka i par kapi ruma. Izmešati. Puniti trougliće jednim i drugim filom.

Slane premazati žumancetom i posuti kimom i krupnom solju. Peći na 210 stepeni 25 do 30 minuta. Pokriti par minuta krpom. Slatke uvaljati u prah šećer.

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja
.

Foto: Bakina kuhinja

Izvor: Bakina kuhinja