Penaste kiflice - idealne za doručak, još bolje uz kafu!
U zavisnosti od toga da li više volite slane ili slatke...
Za pripremu penastih kiflica potrebno je:
600 grama brašna
100 mililitara vode
250 mililitara mleka
kašika margarina
3 jaja
1 kašičica šećera
malo soli
100 grama sira
100 grama mlevenog keksa
malo mleka
50 grama suvog grožđa
Foto: Bakina kuhinja
Priprema:
Rastopiti kvasac u mlakoj vodi, pa dodati šećer i kvasac. Razmutiti dva jaja, dodati nadošli kvasac, brašno, so i margarin. Zamesiti glatko testo.
Pokriti da naraste, pa ponovo premesiti. Istresti na sto testo, pa ga istanjiti na jedan centimetar debljine. Preseći na pola i seći trougliće
Sir izdrobiti ubaciti belance i izjednačiti. Keks samleti dodati suvo grožđe, malo mleka i par kapi ruma. Izmešati. Puniti trougliće jednim i drugim filom.
Slane premazati žumancetom i posuti kimom i krupnom solju. Peći na 210 stepeni 25 do 30 minuta. Pokriti par minuta krpom. Slatke uvaljati u prah šećer.
Foto: Bakina kuhinja
Izvor: Bakina kuhinja