Natašina škola kuvanja: Najbolji prilog - ide uz sve!

Nataša nam danas priprema prilog koji se može poslužiti uz svako jelo - pečeni krompir. Iako deluje sasvim jednostavno i lako, ipak nije. Ovakav pečeni krompir još niste probali!

Šefica kuhinje, foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
Šefica kuhinje, foto: Aleksandar Krstović/Prva TV
.

Sastojci:

1 kg krompira

1 kašičica soli

1 kašičica mlevene paprike

2 kašike maslinovog ulja

Veza peršuna

300 ml kisele pavlake

Prstohvat mlevenog crnog bibera

Pribor:

Posuda (šerpa) srednje veličine, mali oštri nož, daščica, samostojeća cediljka (đevđir), pleh, činijica, kašika, kašičica, činija srednje veličine

Pečeni krompir, foto: Printscreen/PrvaTV
Pečeni krompir, foto: Printscreen/PrvaTV
.

Priprema:

Napunite šerpu vodom, poklopite i pustite da počne da vri. Operite krompir i isecite na jednake kriške,stavite krompir u vodu,kuvajte 5 minuta. Ocedite krompir. Stavite krompir u pleh, pospite solju i paprikom, prelijte maslinovim uljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200° 30-40minuta. Na polovini vremena za pečenje protresite pleh kako se krompir ne bi zalepio. Iseckajte sitno peršun,umešajte ga u pavlaku, pobiberite.

.

Kalorije: 400 po porciji

Savet za sredu:

Jela sa krompirom nikada ne podgrejavajte.

Sve recepte iz Natašine brze kuhinje pronađite OVDE