Natašina škola kuvanja: Najbolji prilog - ide uz sve!
Nataša nam danas priprema prilog koji se može poslužiti uz svako jelo - pečeni krompir. Iako deluje sasvim jednostavno i lako, ipak nije. Ovakav pečeni krompir još niste probali!
Sastojci:
1 kg krompira
1 kašičica soli
1 kašičica mlevene paprike
2 kašike maslinovog ulja
Veza peršuna
300 ml kisele pavlake
Prstohvat mlevenog crnog bibera
Pribor:
Posuda (šerpa) srednje veličine, mali oštri nož, daščica, samostojeća cediljka (đevđir), pleh, činijica, kašika, kašičica, činija srednje veličine
Priprema:
Napunite šerpu vodom, poklopite i pustite da počne da vri. Operite krompir i isecite na jednake kriške,stavite krompir u vodu,kuvajte 5 minuta. Ocedite krompir. Stavite krompir u pleh, pospite solju i paprikom, prelijte maslinovim uljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200° 30-40minuta. Na polovini vremena za pečenje protresite pleh kako se krompir ne bi zalepio. Iseckajte sitno peršun,umešajte ga u pavlaku, pobiberite.
Kalorije: 400 po porciji
Savet za sredu:
Jela sa krompirom nikada ne podgrejavajte.
Sve recepte iz Natašine brze kuhinje pronađite OVDE