Rižoto sa šampinjonima je idealno jelo za letnje vrućine

Leti i te kako prija laganija kuhinja, a ovo je upravo jedno takvo jelo...

Fini bakin rižoto, foto: Bakina kuhinja
Fini bakin rižoto, foto: Bakina kuhinja
.

Za fini rižoto sa šampinjonima je potrebno:

200 grama šampinjonima

100 grama pirinča

1 veća šargarepa

2 struka mladog luka

peršunov list

ulje

so

biber

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk, pa dodati seckanu šargarepu.

Kad se izdinsta, dodati seckane šampinjone i opran pirinač, pa naliti malo vodom i kuvati na tihoj vatri.

Kad pirinač malo nabubri, dodati so i biber, pa sipati u đuveč, dodati seckan peršunov list.

Dodati još malo vode, pa staviti u rernu i peći na 200 stepeni C oko 30 minuta.

Izvor: Bakina kuhinja