Brzinski ručak: Zapečene tikvice sa sirom

Ako nemate vremena ili volje da se nakon posla bavite spremanjem nekog komplikovanog obroka, imamo odličan recept za vas! Zapečene tikvice sa sirom!

Zapečene tikvice sa sirom, foto: Depositphotos/ivanmateev
Zapečene tikvice sa sirom, foto: Depositphotos/ivanmateev
.

Predstavljamo vam jednostavan recept za tikvice zapečene u rerni, koje su na stolu, tople i mirisne, za manje od pola sata. Recept je pogodan i za potpune početnike u kuhinji.

Sastojci:

- Četiri tikvice

- 100 grama tvrdog sira za rendanje

- 200 grama mekog sira

- Maslinovo ulje

- Peršun

- Sušeni bosiljak

- So, biber

Priprema:

- Zagrejte rernu na 180 stepeni, na pleh stavite papir za pečenje.

- Tikvice operite, osušite i presecite na pola po dužini. Kašikom izdubite semenke. U činiji izmešajte meki sir sa solju, biberom i sušenim bosiljkom. Pažljivo ih stavite na papir za pečenje, odozgo narendajte tvrdi sir i prelijte ih sa malo maslinovog ulja. Pecite 15-20 minuta, dok tikvice ne postanu mekane a sir se lepo zapeče. Pospite svežim peršunom i servirajte toplo.

Prijatno!

Izvor: Mondo