Napravite sami najbolji domaći sladoled od čokolade: Vrlo lako, evo kako!

U vrelim letnjim danima mnogi osveženje potraže u sladoledu. Vanila, jagoda, lešnik, šumsko voće ili čokolada? Izbor je zaista veliki. Mi vam ovog puta donosimo recept za najbolji domaći sladoled od čokolade. Isprobajte, nećete se pokajati!

Bolji od ovoga sigurno niste probali!, foto: Depositphotos/photodesign
Bolji od ovoga sigurno niste probali!, foto: Depositphotos/photodesign
.

Potrebno je: 5 belanaca; 10 supenih kašika šećera; 5 žumanaca; 5 dl slatke pavlake; 1 vanilin šećer; 3 dl mleka; 200 g crne čokolade; 100 grama lešnika.

Priprema: Mleko staviti u šerpu da se dobro zagreje. U činiji umutiti žumance pa mu dodati šećer. U vrelo mleko umutite žumance i pustite da se smesa zgusne kao kada spremate puding. Sklonite sa ringle.

Umutite posebno belance pa ga dodajte prohlađenoj smesi od mleka i žumanaca. Zatim umutite slatku pavlaku pa joj dodajte rastopljenu čokoladu. Sjedinite obe smese (jaja i mleko sa slatkom pavlakom i čokoladom).

Sve dobro izmešajte pa preručite u činiju i po vrhu pospite seckanim lečnicima.

Ostavite u zamrzivaču najmanje tri sata.

Izvor: Stil