Volite baunti čokoladicu? Ova čarobna poslastica se sprema za 10 minuta i idealna je za iznenadne goste!

Svi ljubitelji baunti čokoladice sada mogu da uživaju u baunti kolaču, čija je priprema brza i laka. Idealan je kada vam dođu nenajavljeni gosti jer se priprema za samo 10 minuta.

foto: Foto: victoryvelychkom/depositphotos.com
foto: Foto: victoryvelychkom/depositphotos.com
.

Sastojci:

300 g mlevenog keksa

200 g crne čokolade

100 ml mleka

Fil:

500 ml mleka

80 g pšeničnog griza

100 g šećera

200 g kokosa

Glazura:

100 ml slatke pavlake

100 g crne čokolade

40 g putera

Priprema:

Čokoladu izrendajte i dodajte je u mleveni keks. Mešajte dok se smesa ne sjedini. Dodajte mleko i promešajte. U kalup za tortu stavite keks i rasporedite ga ravnomerno. Pritisnite ga rukama kako biste dobili ravnu površinu.

U šerpu stavite pola litra mleka, šećer i pšenični griz, promešajte i stavite da se kuva. Povremeno mešajte kako mleko ne bi zagorelo. Mešajte dok se fil ne zgusne. U skuvani griz stavite kokos i promešajte. Fil nanesite na keks. Kada se fil ohladi prelijte ga glazurom koju ste napravili od slatke pavlake, crne čokolade i putera.

Ostavite da se sasvim ohladi.