Idealna za današnji pretopli dan: Brza torta sa belom čokoladom i jagodama
Ova torta se brzo sprema i ne peče se, a veoma je ukusna. Priprema ne oduzima mnogo vremena, a kad je poslužite svi će se diviti vašem umeću.
Sastojci:
6 žumanaca
250 g šećera
250 g jagoda
750 ml slatke pavlake
250 g bele čokolade
Priprema:
Umutite žumance i šećer, a kada smesa postane penasta, stavite je da se kuva na pari. Mešajte dok ne postane kremasto. Sklonite sa vatre i mutite mikserom dok se ne ohladi.
Operite jagode, odsecite listiće, pa ih zgnječite. Slatku pavlaku umutite i dodajte u smesu sa žumancima. Umešajte i zgnječene jagode. Stavite smesu u kalup za tortu.
Ostavite u zamrzivaču preko noći. Sutradan otopite belu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici, pa je malo ohladite. Prelijte preko torte i ostavite još pet minuta u zamrzivaču. Izvadite iz kalupa i ukrasite prema želji.
Izvor: index. hr