Idealna za današnji pretopli dan: Brza torta sa belom čokoladom i jagodama

Ova torta se brzo sprema i ne peče se, a veoma je ukusna. Priprema ne oduzima mnogo vremena, a kad je poslužite svi će se diviti vašem umeću.

Tako je ukusna, foto: Depoitphotos/mcgphoto
Tako je ukusna, foto: Depoitphotos/mcgphoto
.

Sastojci:

6 žumanaca

250 g šećera

250 g jagoda

750 ml slatke pavlake

250 g bele čokolade

Priprema:

Umutite žumance i šećer, a kada smesa postane penasta, stavite je da se kuva na pari. Mešajte dok ne postane kremasto. Sklonite sa vatre i mutite mikserom dok se ne ohladi.

Operite jagode, odsecite listiće, pa ih zgnječite. Slatku pavlaku umutite i dodajte u smesu sa žumancima. Umešajte i zgnječene jagode. Stavite smesu u kalup za tortu.

Ostavite u zamrzivaču preko noći. Sutradan otopite belu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici, pa je malo ohladite. Prelijte preko torte i ostavite još pet minuta u zamrzivaču. Izvadite iz kalupa i ukrasite prema želji.

Izvor: index. hr