Džem od jagoda s medom za samo 2 minuta

Za pripremu ovog slatkog specijaliteta potrebno je izdvojiti tek koji minut vremena, a domaći džem imaćete na trpezi sve do sledeće sezone.

Sad je sezona, foto: Bakina kuhinja
Sad je sezona, foto: Bakina kuhinja
.

Možda ste se okušali u pripremi džemova, ali ako poslušate savet naše bake, uverićete se da od ovog recepta nema boljeg.

Potrebno je:

1 kg jagoda

3 pune kašike meda

1 kesica 25 g džemfiks extra

Priprema:

Jagode oprati i oćistiti, a zatim izblendati, tako da dobijena smesa nema grudvica. Tri kašike izdvojiti u činijicu, pa tu razmutiti džemfiks i dobro izmešati.

Jagode staviti na ringlu, mešati ih dok ne provre. Kuvati oko minut pa dodati 3 pune kašike meda. Probati smesu, pa ukoliko je ukus kiseo, dodati još šećera po želji.

Dobro izmešati, pa dodati razmućen džemfiks i uz neprekidno mešanje kuvati još minut-dva, a zatim šerpu skloniti sa ringle.

Sipati smesu u zagrejane tegle, pa njih dobro zatvoriti metalnim zatvaračem. Zatim teglu okrenuti poklopcem nadole, kako bi se stvorio vakuum. Ostaviti je u tom položaju u trajanju od 2-3 sata, pa je vratiti u prvobitni položaj.

Kad se džem ohladi, tegle poređati po policama.

Džem je fantastično želatinast i divnog je ukusa.

Izvor: bakina kuhinja