Kuhinjica

Iz bakine kuhinje: Hrskava pita s tikvicama i mladim lukom

Burek, koji često jedemo za doručak, ponekada biste mogli da zamenite i nečim malo drugačijim... Jogurt se, naravno, podrazumeva!

11.05.2019. - 13:00h
Preukusno1
Preukusno1foto: Bakina kuhinja

Za pripremu hrskave pite sa tikvicama i mladim lukom potrebno je:

1/2 kilograma tankih kora

1 manja mlada tikvica

1 veza mladog crnog luka

100 grama kisele pavlake

100 grama šunke

1 jaje

soli i bibera

ulje

Priprema:

Tikvice izrendati sa korom, ako je mlada kao za jabuke, i posoliti. Na ulju propržiti seckan luk, dodati na kockice iseckanu šunku i isceđenu tikvicu koja je odstojala bar 10 minuta u soli.

Skloniti sa šporeta, dodati pavlaku, jaje, biber i sve izmešati.

Raširiti prvu koru, premazati tanko nadevom po kori (ne mnogo da ne bude gnjecava) dodati odozgo drugu koru i nju malo premazati nadevom.

Presaviti krajeve pa uviti u rolnicu. Pleh obložite pek papirom ili je četkicom namažite uljem.

Ređati rolnice u pleh do utroška materijala. Premazati rolnice uljem i staviti u ugrejanu rernu na 200 stepeni 40-45 min da dobro zarumeni i dole i gore.

Seći toplu i služiti uz kiselo mleko ili jogurt.

Izvor: Bakina kuhinja